Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Bibliotheca Murodravana

Tiskana "Antologija međimurske popijevke"

Nekoliko dana nakon što je Skupština Međimurske županije prihvatila prijedlog te međimurskoj popevki darovala njezin dan u godini, u utorak 23. travnja predstavljena je "Antologija međimurske popijevke"
1/2
Foto: Međimurske novine Nekoliko dana nakon što je Skupština Međimurske županije prihvatila prijedlog te međimurskoj popevki darovala njezin dan u godini, u utorak 23. travnja predstavljena je "Antologija međimurske popijevke"

Nekoliko dana nakon što je Skupština Međimurske županije prihvatila prijedlog te međimurskoj popevki darovala njezin dan u godini, u utorak 23. travnja predstavljena je "Antologija međimurske popijevke". Emeritus prof. dr. Stjepan Hranjec i Branimir Magdalenić autori su tog novog naslova u Bibliotheci Murodravana, koju je Međimurska županija formirala u suradnji s čakovečkim Ogrankom Matice hrvatske. Antologija na otprilike 600 stranica obrađuje oko 300 najpoznatijih međimurskih popevki, pri čemu su se autori vodili učestalošću izvođenja na tradicionalnoj smotri Međimurska popevka Nedelišće, a svaku pjesmu, uz tekst, prati i notni zapis. Takav pristup čuva izvornost i autentičnost napjeva. 

storyeditor/2024-04-25/bjelovarr_a_fo.jpg Potpore Bjelovara za držanje konja pasmine gidran Krenuli smo s pet konja, a sada smo na 130, što je veliki napredak i ponos storyeditor/2024-04-26/smz_a_slager_ljetovanje_1.jpg Ljetovanje će biti organizirano u dva termina u drugoj polovici srpnja Učenici iz Sisačko-moslavačke županije i ove će godine besplatno ljetovati u Splitu storyeditor/2024-04-26/os_tuzno_google_ucionica_otvorenje_travanj_2024__14_.jpg Varaždinska županija Osnovna škola Tužno prva u Hrvatskoj dobila Google učionicu