Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Dobroslavić na Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije

"Zračna luka Trebinje ne smije ugroziti vodoopskrbu"

storyeditor/2024-04-26/zupanija.jpg
Foto: DNŽ ŽUPAN je istaknuo da je uložen zajednički prigovor županije i nadležnog ministarstva

Na sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije županu Dobroslaviću upućeno je pitanje o nedavnim izjavama predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika koji je najavio građevinsku dozvolu za projekt Zračne luke Trebinje.

– Vrlo neugodno smo iznenađeni izjavom predsjednika RS da će do kraja godine biti ishođena građevinska dozvola za Zračnu luku Trebinje. To je za nas apsolutno neprihvatljivo. Ta investicija ugrožava vodoopskrbu i Grada Dubrovnika i cijelog dubrovačkog područja. To smo istaknuli i u našoj Deklaraciji, neprihvatljivo nam je. Mi, naravno, nemamo problema s time što će susjedne države planirati na svom području, ali to nas ne smije ugrožavati. Ponovno smo, zajedno s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja, prigovorili i ustrajat ćemo – rekao je Dobroslavić

Na sjednici Županijske skupštine svi ovogodišnji laureati kojima će povodom Dana županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića biti uručena priznanja potvrđeni su jednoglasno.

Nagrada za životno djelo posmrtno će se dodijeliti Nikoli Miroševiću, jednom od najvažnijih vinogradarsko-vinarskih znanstvenika u RH. Nagrade za iznimna postignuća u protekloj godini dodijelit će se Nevenu Faziniću, Veslačkom klubu Neptun, Caritasu Dubrovačke biskupije i udruzi Radost iz Ploča.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu u proteklom jednogodišnjem razdoblju dodijelit će se Pavu Orepiću i Mandolinskom orkestru KUD-a Metković.

storyeditor/2024-04-25/bjelovarr_a_fo.jpg Potpore Bjelovara za držanje konja pasmine gidran Krenuli smo s pet konja, a sada smo na 130, što je veliki napredak i ponos storyeditor/2024-04-26/smz_a_slager_ljetovanje_1.jpg Ljetovanje će biti organizirano u dva termina u drugoj polovici srpnja Učenici iz Sisačko-moslavačke županije i ove će godine besplatno ljetovati u Splitu storyeditor/2024-04-27/Kompost_008_1.jpg Podijelili više od 1000 komada zapremnine 350 litara Besplatni komposteri u povodu Dana planeta Zemlje