Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Ulaganje u obrazovanje

Suglasnost za gradnju nove zgrade OŠ Ivana Gorana Kovačića

storyeditor/2024-04-18/foto_-_OS_Ivana_Gorana_Kovacica.JPG
1/2
Foto: Grad Vinkovci Počinje gradnja nove školske zgrade

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Vlade RH izdalo je suglasnost za gradnju nove zgrade Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića s dvoranom, koja će se nalaziti u Radićevu bloku u Vinkovcima. Nova vinkovačka škola, zajedno s dvoranom, prostirat će se na ukupno 5600 četvornih metara te će biti opremljena 21 učionicom i svim drugim popratnim sadržajima.

– Nakon što smo nedavno krenuli s izgradnjom Dječjeg vrtića "Mali princ", a uskoro ćemo početi i s radovima na dogradnji vrtića "Naša radost" i "Stribor", ovo je još jedna sjajna vijest kada su u pitanju ulaganja u gradske vrtićke i školske kapacitete. Zacrtali smo si ciljeve koji podrazumijevaju da svako dijete u Vinkovcima ima mjesto u vrtiću te da svi naši učenici pohađaju nastavu u jednoj smjeni i na dobrom smo putu da to u dogledno vrijeme i ostvarimo – kaže pročelnica Upravnog odjela društvenih djelatnosti Grada Vinkovaca Andrea Vinković.

Dodaje i kako s ciljem ostvarivanja uvjeta za cjelodnevnu nastavu gradske vlasti planiraju dogradnju OŠ Vladimira Nazora i Ivana Mažuranića te izgradnju potpuno nove OŠ Bartola Kašića. 

Asfaltiranje ulice Dobriše Cesarića Gunja Asfaltirana ulica koja vodi prema novom muslimanskom groblju Muzej u Čazmi Bespovratna financijska potpora Gradskome muzeju odobren novac za nastavak obnove storyeditor/2024-04-19/MZB.jpg Javni poziv građanima Novi ciklus potpore građanima za obnovljive izvore