Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Renesansni festival

Lakrdijaštvo ove godine glavna tema manifestacije

renesansni festival
Foto: Damir Špehar/PIXSELL 18.08.2023., Koprivnica - Povijesni spektakl, Renesansni festival, sljubljivanje je kasno srednjovjekovnih povijesnih fakata i originalnosti Koprivnice, Podravine i Hrvatske s bastinskim vrijednostima zapadnoeuropskog kulturnog civilizacijskog kruga (ciji je dio i Hrvatska), koje se manifestiraju kroz brojne nastupajuce viteske, obrtnicke i muzicke skupine iz desetak europskih zemalja. Na prostoru Starog grada i Bedema traje Renesansni festival, nadaleko poznata medjunarodna srednjovjekovna manifestacija koja se smatra najboljom u Hrvatskoj. Festival krase brojne atrakcije, a koje su pak privukle brojne posjetitelje. Ponajveca atrakcija za posjetitelje bio je konjicki turnir vitezova Hektor iz Slovacke. Bilo je opasno i neizvjesno a dva su viteza i ozlijedjena Photo: Damir Spehar/PIXSELL

Renesansni festival, najbolja turistička manifestacija Hrvatske i jedna od najvećih tog tipa u Europi, ove će se godine održati na gradskim bedemima u Koprivnici od 22. do 25. kolovoza.

Kako su prošli tjedan najavili u Turističkoj zajednici Koprivnice, nova glavna tema Renesansnog festivala ove će godine biti lakrdijaštvo, a nju će pokušati dočarati zabavljači i žongleri iz cijele "srednjovjekovne" Europe.

Na 100-tinjak štandova trgovci, obrtnici i stari zanati i ove će godine izrađivati i prodavati različite proizvode tipične za srednji vijek, a naglasak festivala i dalje će biti na ekološkom pristupu. Renesansni festival prva je manifestacija bez plastike, a jela i pića bit će posluživana u drvenim i keramičkim posudama. 

storyeditor/2024-04-26/terapija_B.jpg Studenti osmislili fiktivne političke kampanje Projekt Kuler za prikupljanje hrane pobjednik natjecanja storyeditor/2024-04-22/suma_hrane_djeca.JPG Projekt sadnje više šuma hrane dobitnik je nagrade Zeleni leptir Najveća šuma hrane s više od tisuću stabala posađena je u Koprivnici storyeditor/2024-04-19/praznik_rada_B.JPG Uz tradicionalnu proslavu i 26. sajam cvijeća u središtu Koprivnice Podravkin grah i koncert Prljavaca za Praznik rada