Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Uručeno 39 ugovora o financiranju

Svaki projekt poboljšanja uvjeta života u selima i gradovima je velik

storyeditor/2024-04-12/viber_slika_2024-04-12_09-13-48-043.jpg
Foto: OBŽ OSJEČKO-BARANJSKA županija je povukla više od jedne milijarde eura za brojne projekte na svom području

U zadnjih osam godina Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU je putem programa financiranih iz državnog proračuna uložilo 26 milijuna eura u provedbu manjih infrastrukturnih projekata na području jedinica lokalne samouprave iz Osječko-baranjske županije. Od toga iznosa u ovoj je godini odobreno 2 milijuna eura za provedbu 48 projekata, a proteklog je tjedna u Velikoj vijećnici Županijske skupštine u Osijeku održana prigodna svečanost na kojoj je predstavnicima općina i gradova iz ove županije uručeno 39 ugovora o financiranju u sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Općinskim načelnicima i gradonačelnicima ugovore je uručio državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, a uspješnu realizaciju projekata svima je poželio obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

– Drago mi je vidjeti zadovoljstvo gradonačelnika i načelnika kojima je upravo uručeno 39 ugovora ukupne vrijednosti više od 1,5 milijuna eura. Ugovori se odnose na poboljšanje infrastrukture, od komunalne infrastrukture do gradnje i poboljšanja uvjeta u dječjim vrtićima, osnovnim školama, sportskim dvoranama, na trgovima te za ostale projekte koje načelnici postavljaju prema Ministarstvu, a za potreba njihovih stanovnika. Za mene su svi takvi projekti veliki, a mogu biti samo financijski veći ili manji, no svako poboljšanje infrastrukture donosi poboljšanje uvjeta života i rada stanovnika na tom području – kazao je Mato Lukić.

Državni tajnik Mikulić pohvalio je Osječko-baranjsku županiju, posebno zato što je u proteklih 10 godina povukla više od jedne milijarde eura za brojne projekte na svom području. 

 

storyeditor/2024-04-14/Dan_opcine_2.jpg Obilježen Dan općine Donji Andrijevci Gavran: Život u općini nastojimo učiniti ugodnim našim stanovnicima storyeditor/2024-04-12/bjelovar_a_vodovod_foto_1.jpg Ukupna vrijednost projekta je 16,557.181,60 eura Jedini cjevovod za opskrbu Bjelovara pitkom vodom ide u obnovu storyeditor/2024-04-12/novi_vrtic.jpeg Gradonačelnik Radić obišao gradilište vrtića U novi vrtić u Cvjetnom naselju mališani će krenuti već najesen